Robna razmjena u prošloj godini iznosila više od 44 milijarde KM

SARAJEVO - Ukupna robna razmjena Bosne i Hercegovine u prošloj godini iznosila je 44,47 milijardi KM, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Oglašena prodaja beogradskog hotela Union: Ovo je početna cijena

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) oglasila je prodaju beogradskog hotela Union po početnoj cijeni nešto malo većoj od 297 miliona dinara.

Bajdenova administracija najavila visoke nove carine na uvoz iz Kine

​Predsjednička administracija Džozefa Bajdena najavila je danas da će Sjedinjene Američke Države uvesti visoke nove carine na širok spektar proizvoda koji se uvoze iz Kine ...

Visoke kamatne stope uvećale dobit Centralne banke BiH

SARAJEVO - Centralna banka Bosne i Hercegovine je u prvom kvartalu ove godine ostvarila dobit od 108,55 miliona KM, objavila je ova finansijska institucija.

Cijene nafte u porastu

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu usljed naznaka povećanja potražnje u Kini i potencijalnih prekida u isporuci iz Kanade.

Sindikalna potrošačka korpa za april iznosi skoro 3.000 KM

Pokrivenost Sindikalne potrošačke korpe prosječnom platom iznosi 44,88 posto, a minimalnom platom 21,12 odsto.

Za tri mjeseca uvezeno više od 230.000 tona naftnih derivata

SARAJEVO - Federacija BiH uvezla je u prvom kvartalu 231.592 tone naftnih derivata, što je za 13,92 odsto više u odnosu na isti kvartal lani.

Vrijednost izvoza rakije iz Srbije oko 25 miliona evra

Izvoz rakije iz Srbije kontinuirano raste iz godine u godinu i procjenjuje se da je on trenutno oko 25 miliona evra, izjavio je danas savjetnik predsjednika Privredne komore ...

Sve više Japanaca se obraća agencijama da daju otkaz u njihovo ime

Nakon praznika Zlatne nedjelje koja je završena početkom maja, sve veći broj japanskih radnika se obraća privatnim agencijama da bi dale otkaz u njihovo ime.

U BiH objavljen oglas za posao: Plata preko 18.000 KM

Nakon što je Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona objavila oglas da firma iz Zenice traži radnike za rad u rudniku zlata u Tanzaniji, saznalo se i kakvi su uslovi.

Italija gubi mladu, kvalifikovanu radnu snagu

​RIM - Mladi kvalifikovani Italijani sve češće odlaze u inostranstvo. Italijansku privredu bi to moglo skupo koštati.

Poznato koja će biti cijena za veknu hljeba poslije 1. juna

​BEOGRAD - Vekna "sava" hljeba koštaće 54 dinara i nakon 1. juna kada ističe važenje aktuelne uredbe kojom je ograničena cijena hljeba.

Za 27 metara kvadratnih traže preko 120.000 maraka

​BEOGRAD - U oglasu koji je osvanuo na internetu navodi se da se stan od 27m2 prodaje za 64.000 evra (125.000 maraka). Iako je prostor maksimalno iskorišten, korisnicima ...

Njemački luk i egipatski krompir u banjalučkim marketima

BANJALUKA – Crveni luk iz Njemačke, krompir i bijeli luk iz Egipta, te poljske jabuke preplavili su tržne centre u Banjaluci.

Cijena stanova u Srpskoj papreno porasla za godinu dana

BANJALUKA - Prosječna cijena po metru kvadratnom završenog i prodatog stana u prvom kvartalu ove godine u Republici Srpskoj iznosila je 2.851 KM i veća je za 24,1 odsto u ...